ontbijt en avondeten in herberg de gouden heuvel

In de Herberg wordt gewoonlijk geen ontbijt geserveerd.

 

Wel staan alle ingrediënten voor een goed ontbijt in de koelkast boven in de kitchenette en in de koelkast beneden in de eetzaal.

Daar staan ook een inductieplaatje, een koffie apparaat met cupjes, een waterkoker en diverse soorten thee.

 

U vindt daar vers brood, kaas, eieren, spekjes,ham, huisgemaakte confiture, honing, yoghurtjes, melk, diverse soorten ontbijt granen en boter.

U kunt uw eigen ontbijt maken op het moment dat u dat wilt.

Dit zelf te maken ontbijt is inbegrepen in de prijs.

 

Als de eigenaren aanwezig en beschikbaar zijn wordt , indien gewenst, wel een ontbijt geserveerd in de eetruimte, het oude café. Als dit mogelijk is wordt u door de eigenaar hiervan persoonlijk op de hoogte gesteld.

 

Het is ook mogelijk om zelf een avondmaaltijd klaar te maken. Dit vooral voor gasten die wat langere tijd in de herberg willen verblijven.

U dient dan zelf uw ingrediënten te kopen.

U kunt hiervoor de kitchenettes op de bovenverdieping en in de eetruimte beneden gebruiken waar een inductieplaatje, een magnetron met oven en grill functie, water en enkele pannetjes en servies staan.

Ook kunt u als u dat wenst gebruik maken van de grote keuken van de herberg die zich achter in de gang bevindt.

 

Voor kamer vier en vijf staan de ontbijtzaken in de keuken boven de stal.

 

Als de eigenaren aanwezig en beschikbaar zijn wordt ook de mogelijkheid geboden om "met de pot mee" te eten. De herberg heeft dus geen officiële restaurantfunctie.

Het gaat dan meestal om een diner met voorgerecht, een  hoofdgerecht, desgewenst nog een kaas plateautje en dessert.

Deze mogelijkheid zal u worden medegedeeld op de dag van verblijf, evenals het menu van de avond en de prijs. ( ongeveer 35 euro per persoon, voor een drie gangen menu) 

Wellicht is het een geruststellende gedachte dat de eigenaren als hobby koken hebben.

 

U kunt ontbijten en dineren in het café beneden en in de counter boven of op het terras bij mooi weer.

 

Omdat er regelmatig gasten zijn die wat langer een kamer huren is er een mooie traditie ontstaan. Een avond in de maand is er een gezamenlijke maaltijd voor alle gasten die dat wensen en de eigenaren als zij aanwezig zijn.. Elke keer maakt een van de wat langer verblijvende, gasten een maaltijd, ook de eigenaren doen hieraan mee. Gasten die wat langer blijven kunnen desgewenst  meedoen met dit zeer boeiende "samen eten". Er zijn namelijk regelmatig gasten  die uit verschillende landen en culturen komen. Ook vrienden van de eigenaren of van langer verblijvende gasten kunnen dan mee eten.

 

In de oude hooimijt is de familie bibliotheek aanwezig met vele Nederlandstalige en Engelstalige en ook Franstalige boeken. Deze bibliotheek behoort niet tot de B and B maar kan door de gasten  worden gebruikt in overleg met de eigenaren.

 

 

Foto van het voormalige café, doorkijk naar de museumkamer